BFF: LJETNI FILMSKI KAMPUS

11. – 14. 08. 2021.
u Supetru na otoku Braču!


Pridruži se ekipi vršnjaka i nauči baš sve što te zanima o filmu!
Pod vodstvom mentora - profesionalaca u svojim područjima
prijavi se na radionice glume, snimanja kamerom ili pisanja filmske kritike!

Rane prijave - 980 KN

do 20. svibnja


Redovne prijave - 1150 KN

do 15. lipnja


Kasne prijave - 1400KN

do 15. srpnja
Prijavi se na BFF Radionicu!

O RADIONICAMA

BFF: LJETNI FILMSKI KAMPUS donosi tri radionice na kojima možeš sudjelovati:

 

RADIONICA GLUME
Radionica glume novitet je Brač Film Festivala, a namijenjena je svim mladima koji žele naučiti razne tehnike i metode uvježbavanja glumca. Tijekom tri Festivalska dana, predvođeni voditeljem, polaznici se susreću s radom na govoru i pokretu u svrhu stvaranja scenskog izričaja. Cilj radionice
je, osim učenja tehnika, razviti samopouzdanje, sigurnost i maštu kod mladih.

 

RADIONICA SNIMANJA KAMEROM
Radionica se sastoji od osnovnog upoznavanja sa kamerom (na koji način kamera funkcionira, funkcije, objektivi) i snimateljskim pojmovima (kadar, rakurs, švenk), te odlaska na lokaciju i snimanja materijala. Tijekom tri dana polaznici su podijeljeni u dvije grupe i svaki od njih ima dnevni zadatak snimiti par kadrova po naputku voditelja. Nakon toga se analiziraju snimljenu kadrovi.

 

RADIONICA PISANJA FILMSKE KRITIKE
Po prvi puta održat će se trodnevna radionica filmske kritike koja ima za cilj naučiti mlade polaznike kako se promišlja i piše o filmu. Radionica započinje ležernim uvodnim razgovorom o filmovima. Nakon toga slijedi razgovor o filmskoj kritici. Polaznici čitaju filmske kritike, uz naputke kako gledati i interpretirati film, odnosno dati osobno viđenje/zapažanje pojedinog filma. Polaznici i mentor zajedno gledaju najmanje jedan film (s festivala) a nakon toga slijedi zajednička diskusija o viđenome. Finalni zadatak za polaznike je pisanje kritike odgledanog filma.

VODITELJI RADIONICA

Marko Njegić – Radionica filmske kritike

MARKO NJEGIĆ (1979.) jedan je od najaktivnijih hrvatskih filmskih kritičara svoje generacije. Karijeru je započeo prije desetak godina na stranicama filmskog magazina “Hollywood”, nastavio u splitskom dnevniku “Slobodna Dalmacija” gdje danas još uvijek ustrajno i sustavno na tjednoj bazi ispisuje impozantnu količinu studioznih novinskih stupaca.

Boris Poljak – Radionica snimanja

BORIS POLJAK (1959.) nagrađivani je hrvatski snimatelj i redatelj. Njegov film “Autofocus” (2013) osvojio je brojne nagrade na međunarodnim festivalima, uključujući Grand Prix na festivalu u Karlovym Varyma. Posljednjih dvadesetak godina radi i kao predavač na radionici kamere u Školi medijske kulture “dr. Ante Peterlić”.

Ivan Ožegović – Radionica glume

IVAN OŽEGOVIĆ (1989.) je mladi i talentirani glumac poznat po ulogama u serijama „Crno bijeli svijet“ i „Počivali u miru“ te filmovima „Broj 55“, „Mrtve ribe“, „General“ i dr. Završio je magisterij glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a mnogo iskustva bilježi i vodeći radionice glume za mlade na Novigradskom proljeću.

Općenite informacije

Kandidati

Radionica je namjenjena mladim polaznicima, a prijaviti se mogu svi stariji od 15 godina, bez obzira na prethodno iskustvo. Obzirom na ograničeni broj sudionika, prijave se primaju do popunjenja svih mjesta.

Smještaj

Svi sudionici bit će smješteni u dvokrevetne sobe koje se dijele sa drugim sudionikom/com radionice. Moguća je doplata za jednokrevetnu sobu. Zajedno s drugim sobama se dijeli WC. U opciju su uključena i dva obroka dnevno (doručak i ručak), festivalska majica kao i akreditacija za ulazak na sva događanja.

CIJENA RADIONICE:
Rane prijave do 20. svibnja: 980 kn
Regularne prijave do 15. lipnja: 1.150 kn
Kasne prijave do 15. srpnja: 1.400 kn

 
NAPOMENA: Za stanovnike otoka Brača cijena kotizacije za radionicu iznosi 200 kn.

Prijavi se na BFF Radionicu!

Prijava na radionicu    Na koju radionicu se prijavljujete: