bff-logo-2018

SUPETAR |
  • OTOK
  • BRAČ

KOLOVOZ 7-9

Odabrani volonteri 5.BFF-a!

Preko stotinu mladih ljudi iz cijele regije poslalo nam je svoje prijave, što nas je obradovalo ali i selekciju napravilo težom! U nastavku donosimo popis odabranih volontera jubilarnog 5. Brač Film Festivala!  

 
Odabrani volonteri su: Ergin Adrović (BIH), Tea Badrov (HRV), Sonja Berić (SRB), Milica Bošković (SRB), Rastislav Ćopić (SRB), Nina Damjanović (HRV), Luka Došlić (HRV), Lav Đukelić (SRB), Vuk Đukelić (SRB), Ivan Franović (CG), Muhamed Gazibegović (BIH), Ivanka Joksimović (SRB), Karlo Krilanović (HRV), Nastasija Leontijević (SRB), Tara Lučev (HRV), Maria Markov (HRV), Toni Meštrović (HRV), Lana Pavešić (HRV), Frida Popović (HRV), Filip Pjerobon (HRV), Ivana Radić (HRV),Đorđe Radusin (BIH), Julijana Rožić (HRV), Jakov Sikavica (HRV), Nikola Topić (BIH), Matija Tošović (SRB),  Karla Trampuš (HRV), Mia Vrgoč (HRV), Krsto Vulović (CG), Nikola Zdjelar (BIH)Ljetna filmska škola

BFF: FILMSKA ŠKOLA će kroz četvernodnevne aktivnosti upoznati polaznike s osnovama nastajanja filma. Tijekom radionice polaznici će se uz pratnju mentora, redatelja Borisa Poljaka upoznati s osnovama nastajanja filma. Polaznici će učiti kako prepoznati dobru temu za film, kako napisati scenarij, kako napraviti knjigu snimanja, kako se služiti kamerom i na kraju kako smontirati snimljeno. Pored stalnog mentora, održat će se i predavanje uspješnog producenta Miloša Djukelića koji je nedavno producirao film s Adrienom Brodyem, Antoniom Banderasom i Johnom Malkovichem.  
 

Paralelno s radionicom održat će se masterclass koji će voditi istaknuti producent s RTL televizije Niels Mann koji je u svojoj karijeri bio voditelj razvoja programa RTL televizije, direktor programa i direktor produkcije u Njemačkim i Hrvatskim podružnicama, a trenutno je zadužen za RTL Hrvatsku.Natječaj za kratkometražne filmove

Pozivamo sve studente filmskih akademija iz cijele Europe da prijave svoja kratkometražna igrana ostvarenja na 5. izdanje Brač Film Festivala. Kratkometražni igrani filmovi trebaju biti proizvedeni nakon siječnja 2018. godine i trajanja do 20 minuta. Ovaj potprogram je natjecateljskog karaktera te publika bira pobjednika kojem slijedi nagrada od 2.000 EUR u postprodukcijskim uslugama. Kratkometražni program održava se u predivnom ambijentu amfiteatra Waterman Resorts, a odabrani filmaši pozvani su da svojim prisustvom uveličaju Festival i predstave svoje filmove.  
 
Prijave se primaju preko FilmFreeway platforme do 30. travnja 2019. godine.Cijeli svijet je na 3. Brač Film Festivalu

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza 2017. Ovogodišnji program sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i prespektivnih filmaša. U samu organizaciju festivala uključeni su osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine).


Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Esonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.


Glavni program Festivala je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu. Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma «Ministarstvo ljubavi», crnogorskog dugometražnog prvijenca «Igla ispod praga» te francuskog filma «Projekt: Zajedno» predstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu.

Mlade filmaše podržat će i autori dugometražnih filmova, redatelj filma Ministarstvo ljubavi, gdin. Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić. 
Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu «Kako od ideje stvoriti film?», a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.
Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Uzbuna na Zelenom vrhu”, “Mali Gangster” i “Novi klinac” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu.

Tijekom Festivala bit će otvorena izložba fotografija «PREMIJERE» Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.

HEJ, JAVI NAM SE 🙂

Prijavi se na BFF newsletter!