8 - 10 KOLOVOZA
SUPETAR, BRAČ

Prijavi se na BFF: Ljetnu filmsku školu!

Tijekom trajanja Festivala, od 7. - 11. kolovoza Brač Film Festival održat će svoju tradicionalnu malu filmsku školu. U opuštenoj ljetnoj atmosferi mladi polaznici naučiti će sve osnove izrade filma.

Mentorirani od strane vrhunskih profesionalaca iz svijeta filma, polaznici će moći saznati sve tajne zanata te razvijati i ideju za vlastiti film!

Brač Film Festival za sve polaznike osigurava smještaj, hranu i akreditaciju za neometan ulazak na sva festivalska događanja. Radionica je namjenjena mladim uzrastima, od 15 godina naviše. Prethodno filmsko iskustvo nije obavezno.
Broj mjesta je ograničen. Požuri i ispuni svoju prijavu! 🙂

Tražimo volontere

Treći po redu Brač Film Festival koji će se održati od 10. do 12. kolovoza 2017 u Supetru na otoku Braču traži mlade, nasmijane i energetične ljude željne novih iskustava i rada sa uigranim festivalskim timom - odnosno - traži upravo tebe!
Od 10. do 12. kolovoza naš mali “škoj” preko puta Splita postaje središte filmske umjetnosti, a u tome nam je svojim radom i pozitivnom energijom u dosadašnjim godinama pomoglo preko 50 volontera iz cijele regije!

Što nam ovogodišnje izdanje BFF-a donosi?

Četvrtu godinu za redom Brač postaje domaćin jednog od najzanimljivijih događanja za mlade filmaše na ovim prostorima. More, sunce, kupanja, dobra ekipa, bogati filmski program za svakoga, radionice, predavanja i poznati gosti svi su sastojci koji će začiniti i ovogodišnji Festival.

Cjelokupni program Festivala bit će objavljen u srpnju, a do tada možete pratiti naše Facebook i Instagram profile kako biste što prije saznali najnovije vijesti. A vjerujte nam, imamo ih jako puno pripremljenih za ovu godinu 🙂
Festival će se održati od 8. do 10. kolovoza 2018. godine u Supetru na otoku Braču.

Brač Film Festival održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Supetra i TZ Grada Supetra.

Cijeli svijet je na 3. Brač Film Festivalu

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza 2017. Ovogodišnji program sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i prespektivnih filmaša. U samu organizaciju festivala uključeni su osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine).


Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Esonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.


Glavni program Festivala je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu. Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma «Ministarstvo ljubavi», crnogorskog dugometražnog prvijenca «Igla ispod praga» te francuskog filma «Projekt: Zajedno» predstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu.

Mlade filmaše podržat će i autori dugometražnih filmova, redatelj filma Ministarstvo ljubavi, gdin. Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić. 
Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu «Kako od ideje stvoriti film?», a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.
Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Uzbuna na Zelenom vrhu”, “Mali Gangster” i “Novi klinac” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu.

Tijekom Festivala bit će otvorena izložba fotografija «PREMIJERE» Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.

HEJ, JAVI NAM SE 🙂

Prijavi se na BFF newsletter!